Báránybordák Villeroy módra

FőoldalHúsos ételFőfogásBáránybordák Villeroy módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Báránybordák Villeroy módra hozzávalói:

  • Báránybordák Villeroy módra
  • Báránybordák Villeroy módra elkészítése:

    A báránykarajból egyenletes bordákat vágunk, kissé megütögetjük, az inakat bevagdaljuk. Megsózzuk, majd lisztbe mártva, közepesre forrósított olajban megsütjük. Az olajból kivéve tálra helyezzük és kihűtjük.

    A vajból és kevés lisztből világos rántást készítünk, fehér habzásig hevítjük, felöntjük forró tejjel. Jól kiforral-juk, majd a tűzről levéve egy nyers tojást keverünk bele, vigyázva, hogy a tojásfehérje ne csapódjon ki. Apróra vagdalt sonkát keverünk el benne, majd kihűtjük a masszát.

    A kihűlt báránybordákat őrölt fehér borssal fűszerezzük, mindkét oldalukat bevonjuk a sonkás masszával, majd lisztbe mártott kézzel egyenletesre formázzuk. Bécsi bun-dázással bundázzuk. felforrósított olajban szép pirosra sütjük. (Csak addig kell sütni, amíg a bundázás megsül, mert már egyszer átsütöttük a húst.)

    Előmelegített tálra, zöldségekkel körítve tálaljuk.

    Egy finom báránybordák villeroy módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 5126 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei