Barackos hajók

FőoldalÉdesDesszertBarackos hajók

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Barackos hajók hozzávalói:

Barackos hajók elkészítése:

A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A marcipánt lereszeljük, 2 evőkanál vízzel sima masszává keverjük. A sütőt 225 °C-ra előmelegítjük. A tésztát éles késsel öt négyszögletes darbra vágjuk. A cukor felét a munkalapra öntjük, kinyújtjuk rajta a tésztát. Kb. 20- 25 ovális hajóformát vágunk ki belőle. A hajóformák közepét benyomjuk, a belsejét is megszórjuk cukorral, a sütőben elősütjük őket, amíg a tészta kifehéredik (kb. 6-7 perc). A tészták közepét megkenjük a marcipánmasszával, barackszeleteket fektetünk rá, további 15-20 percig sütjük. Felmelegítjük a lekvárt, a frissen kisült hajókat megkenjük vele. Enyhén langyosra hűtve tálaljuk.

Egy finom barackos hajók ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1003 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei