Barack

FőoldalDesszertÉdesBarack

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Barack hozzávalói:

Barack elkészítése:

A zsírt, porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a 75 dkg lisztből 3 evőkanállal kiveszünk és ezt adjuk hozzá jól kikeverjük, 2 órán át állni hagyjuk. A tejet is belekeverjük. Utána belegyúrjuk a lisztet, hogy közepes tésztát kapjunk. Diónyi gombócokat formálunk belőle, tepsibe rakva megsütjük. Ha megsült, akkor az alját kicsit kifúrjuk, de ne várjuk meg, hogy a tészta teljesen kihűljön, mert akkor nehezebb kifúrni, hamarabb törik. A krémet jól kikeverjük és amit kifúrtunk tésztát, azt szétmorzsolás után hozzákeverjük. Ezzel megtöltjük a kifúrt tésztát, két fél tésztát összeborítunk s így olyan lesz, mint a barack. Sárgabarack: A két tojásfehérjéhez egy vérnarancsaromát öntünk, a kenőtollal a kész barackokat bekenjük, s utána kristálycukorba hempergetjük. Díszítésképpen egy-egy levelet teszünk. Őszibarack: A barack egyik felére vérnarancsaromával egy foltot, a másik felére pedig mandulaaromával, majd a tojásfehérjével bekenjük, s cukorba forgatjuk.

Egy finom barack ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1834 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei