Banános rizsrudacskák

FőoldalTésztaételFőfogásBanános rizsrudacskák

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Banános rizsrudacskák hozzávalói:

Banános rizsrudacskák elkészítése:

A megtisztított rizst a kétszeresének megfelelő forró vízzel puhára főzzük. Porcukorral, 1 tojással, reszelt citromhéjjal elkeverjük. Melegen fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ha kihűlt, lisztbe mártott késsel 10 x 10 cm-es kockákra daraboljuk. Minden kockára egy-egy 10 cm-es banánt teszünk. A rizslapocskát a banánok köré csavarjuk úgy, hogy egyenletes hengereket kapjunk. A hengereket lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, majd bő, forró olajban aranysárgára megsütjük.

Fahéjas cukorral meghintve, forrón tálaljuk.

Egy finom banános rizsrudacskák ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1270 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei