Banánkuglóf

FőoldalÉdesDesszertBanánkuglóf

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Banánkuglóf hozzávalói:

Banánkuglóf elkészítése:

A hozzávalókat gondosan kimérve előkészítjük. A margarint a fele cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejet hozzáöntjük, és a turmixolt (péppé zúzott) banánnal elkeverjük. A maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral meg a sóval elkeverjük, és könnyedén a banános masszába forgatjuk. Egy kuglófformát kivajazunk, belisztezünk, megtöltjük a tésztával, végül a sütőben kis lánggal (150 fok, légkeveréses sütőben 135) 1 óra 45 percen át sütjük. Még forrón tálra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni. Jó tanács: A banános masszát őzgerinc formában is elkészíthetjük, ebben az esetben bő egy óra alatt megsül.

Egy finom banánkuglóf ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1178 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei