Balintekercs kárpáti módra

FőoldalHúsos ételFőfogásBalintekercs kárpáti módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Balintekercs kárpáti módra hozzávalói:

Balintekercs kárpáti módra elkészítése:

A balinfiléket sűrűn beírdaljuk, sózzuk és megszórjuk zselatinporral.

Világos vajas rántást készítünk, felöntjük forró tejjel és simára keverjük, még forrón két tojás sárgáját keverünk el benne.

Az így elkészített sűrű besamelt kihűtjük, tejszínhabot és parajpürét keverünk hozzá, sóval, őrölt borssal ízesítjük.

A tölteléket az előkészített halfilékre kenjük, felcsavarjuk, alufóliába csomagoljuk.

Zöldséges alaplét készítünk, babérlevelet, vöröshagymát teszünk bele. Ebbe helyezzük a balintekercset. Lassú forralással fél óráig főzzük.

Az elkészült halat kivesszük a párolóléből, jól lehűtjük, majd a fóliából kivéve, felszeleteljük.

Franciasalátával körítve tálaljuk, külön csiki mártást adunk hozzá.

Egy finom balintekercs kárpáti módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1421 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei