Balinnal töltött szőlőlevél

FőoldalHúsos ételFőfogásBalinnal töltött szőlőlevél

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Balinnal töltött szőlőlevél hozzávalói:

Balinnal töltött szőlőlevél elkészítése:

Zsenge szőlőleveleket választunk, megmossuk és sós vízben egy-két percig főzzük. Hideg vízbe tesszük, majd szárrészüket levágjuk.

A balinfilét áztatott és kinyomkodot zsemlével húsdarálón többszőr ledaráljuk. Sóval ízesítjük, apróra vágott petrezslyemzöldet, nyers tojást kevrünk hozzá. Őrölt borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük.

Az előkészített szőlőlevelekbe töltjük a fűszeres balinpürét, a töltött káposztához hasonlóan.

A póréhagymát tisztítjuk szeleteljük és kevés zsírban megfonnyasztjuk, felöntjük vízzel vagy halalaplével.

Apróra vagdalt kaprot adunk hozzá, majd beletesszük a töltött szőlőleveleket is. Lefedve, lassú forralással készre főzzük.

A megfőtt töltelékeket kivesszük a párolóléből, az alaplevet tejfölös habarással sűrítük és jól kiforraljuk.

Tálaláskor az előmelegített tálra helyezett töltelékeket bevonjuk a kapros-tejfölös mártással. Külön sósburgonya köretet adunk hozzá.

Egy finom balinnal töltött szőlőlevél ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1142 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei