Balin-ropogós

FőoldalHúsos ételFőfogásBalin-ropogós

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Balin-ropogós hozzávalói:

Balin-ropogós elkészítése:

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, fehér habzásig hevítjük. Felöntjük forrásban lévő tejjel és simára keverjük, sóval ízesítjük.

A tűzről levéve, még forró állapotban két egész tojás ütünk bele. Gyorsan elkeverjük, nehogy a tojás fehérjetartalma kicsapódjon, majd kihűtjük.

Húsdarálón a balinfilével együtt többször ledaráljuk a kiült pépet, hogy formázható masszát nyerjünk.

Apróra vagdalt petrezselyem zöldet, őrölt borsot adunk hozzá és sóval utánaízesítünk.

Henger alakú formákat készítünk a masszából, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Felforrósított étolajban piros-ropogósra sütjük.

Előmelegített tálra, petrezselymes burgonya körettel tálaljuk. Külön tartár mártást adunk hozzá.

Egy finom balin-ropogós ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 4414 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei