Balin-puding

FőoldalHúsos ételFőfogásBalin-puding

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Balin-puding hozzávalói:

Balin-puding elkészítése:

A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd a balinfilével együtt gyorsvágó gépben /kutterben/ pépesre aprítjuk.

Tojások sárgáját, sót és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. A tojások fehérjét habbá verve lazán, hogy ne törjön a masszához keverjük.

Pudingformákat vagy ennek hiányában hőálló csészéket belül vastagon kivajazunk, ebbe töltjük a puding masszát.

Vízbe állítva a formákat, fedővel lefedve, lassú forralással készre pároljuk a pudingot.

Előmelegített tálra borítjuk és hollandi mártást adunk hozzá.

Egy finom balin-puding ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1393 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei