Balatoni süllő egészben sütve

FőoldalHúsos ételFőfogásBalatoni süllő egészben sütve

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Balatoni süllő egészben sütve hozzávalói:

Balatoni süllő egészben sütve elkészítése:

A süllőket egészben készítjük elő, kívülről sűrűn beírdaljuk, szájukba egy cikk burgonyát teszünk és sóval kívül-belül bedörzsöljük.

Étolajat forrósítunk egy mély serpenyőben. A halakat lisztbe forgatjuk, úgy tesszük a forró olajba hogy a serpenyő félkörívét felvegyék, mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük.

Csepegtetőrácsra szedjük, majd vajas-petrezselymes burgonyával úgy tálajuk, a körettel megtámasztva, hogy ne dőljön el.

A halak szájába, a burgonya helyébe egy-egy cikk citromot teszünk és salátalevéllel díszítjük a tálat. Külön, tartár mártást adunk hozzá.

Egy finom balatoni süllő egészben sütve ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1848 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei