Balaton szelet

FőoldalÉdesDesszertBalaton szelet

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Balaton szelet hozzávalói:

Balaton szelet elkészítése:

A tészta hozzávalóit gőz fölött jól átmelegítjük, összekeverjük, majd hozzákeverjük a 45 dkg lisztet, 1 csomag sütőport. Az így elkészült tésztából négy egyforma cipót készítünk, kinyújtjuk kb. 2 mm vastag lappá, s egy zsírozott lisztezett tepsiben kisütjük egyenként a lapokat. A krémhez a két deci tejben megfőzzük az evőkanálnyi grízt, majd hozzákeverjük a vajat és a kakaót. Kell még savanykás lekvár (a legjobb a piros ribizli). Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkenünk a krémmel, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük lekvárral, újabb lap, krém, még egy lap, s annak a tetejét megszórjuk porcukorral. Ezt az egészet pihentetni kell egy napig, amíg a tésztája megpuhul. Egy 33 cm széles és kb. 45-50 cm-es tepsiben (kb. 1 cm magas a széle, ennek a hátlapján sül a tészta) a fenti adag másfélszeresét kell elkészíteni.

Egy finom balaton szelet ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1103 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei