Bakonyi leveles tárca

FőoldalKöretFőfogásBakonyi leveles tárca

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bakonyi leveles tárca hozzávalói:

Bakonyi leveles tárca elkészítése:

A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk. A hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk, majd ráöntjük a pirított szalonnára. Aranysárgára pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, rátesszük a csirkecombokat, és a megtisztított, cikkekre vágott gombát. Rövid ideig pirítjuk, majd felengedjük vízzel, megsózzuk, és készre főzzük. A kész pörköltből kivesszük a csirkecombokat, a levet behabarjuk a liszttel és a tejföllel. A csirkehúst lefejtjük a csontról, és finomra vágjuk, vagy daráljuk. A vagdalékhoz a gombás mártásból annyit keverünk, hogy ne legyen száraz, morzsalékos. A leveles tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 6-8 cm átmérőjű karikákat szabunk belőle. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztakarikákat. Közepükre halmocskákat helyezünk a húsos töltelékből. A tésztát a felénél meghajtjuk, és befedjük vele a tölteléket, a széleknél összetapasztjuk. Az összetapasztott széleket villával megnyomkodjuk, így jelképezzük a cipzárt a tárcán. A kész tárcákat megkenjük tojással, és sütőben pirosra sütjük. A töltelékből kimaradt mártást tálaláskor a tárcák alá önthetjük, vagy mártogathatjuk bele is. Ezt a tésztát bármilyen húsos vagy zöldséges töltelékkel készíthetjük, nem, muszáj ragaszkodni a receptben leírtakhoz. Ebben az esetben a töltelékhez illő mártást kell készíteni, vagy egyszerűen csak teasütemény gyanánt fogyasszuk.

Egy finom bakonyi leveles tárca ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1242 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei