Baconos-gombás csirkecombok

FőoldalHúsos ételFőfogásBaconos-gombás csirkecombok

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Baconos-gombás csirkecombok hozzávalói:

  • szárnyas fűszerkeverék
  • 30 dkg gomba
  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 4 db csirkecomb
  • Baconos-gombás csirkecombok
  • Baconos-gombás csirkecombok elkészítése:

    A csirkecombot megtisztítom, megmosom, félbe vagdalom, hozzá adjuk a sót, borsozom, fűszerezem.

    Egy tűzálló tálat kibélelek bacon szalonna szeletekkel és ráteszem a combokat. Leöntöm a borral és alufóliával fedő alatt 15 percig majdnem teljes tűzön, majd 20 percig közepes hőfokon sütöm.

    Közben a gombát megtisztítom, megmosom, és felszeletelem.

    A csirkét kiveszem a sütőből, beleöntöm a gombát és a tejfölt, fedő alatt még 10 percig sütöm.

    Ezután leveszem az edény tetejét és erős lángon szép ropogósra sütöm.

    Galuskával tálaljuk.

    Egy finom baconos-gombás csirkecombok ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4845 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei