Babsaláta sonkarózsákkal

FőoldalZöldségesételFőfogásBabsaláta sonkarózsákkal

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babsaláta sonkarózsákkal hozzávalói:

Babsaláta sonkarózsákkal elkészítése:

Előkészítés: A babot ételízesítővel fűszerezett vízben puhára főzzük (kb. 40 perc). Eközben a hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, megsózzuk.

A borecetet simára keverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk az oregánót, a rozmaringot, őrölt borsot, majd egy keveset belemerünk a bab főzőlevéből. A babot leszűrjük, a hagymával együtt a fűszeres lébe forgatjuk. Lefedve, a hűtőszekrényben legalább egy órán át érleljük. Tálalás előtt csinosan tálra rendezzük a babot, a hajszálvékony sonkaszeletekből rózsát formálunk, és a saláta tetejére helyezzük. Megszórjuk a parmezánnal, és friss fehér kenyérrel kínáljuk.

Egy finom babsaláta sonkarózsákkal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1190 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei