Babsaláta

FőoldalZöldségesételFőfogásBabsaláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babsaláta hozzávalói:

Babsaláta elkészítése:

A felhasználást megelőző napon a nagy szemű tarkababot kiválogatjuk, megmossuk, majd hideg vízben beáztatjuk. Másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, ügyelve arra, nehogy szétfőjjön. Saját főzőlevében kihűtjük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Salátaecetet készítünk sóval, cukorral, ecettel és törött borssal. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, majd néhány percig állni hagyjuk. A hagymát és a jól lecsurgatott babot beletesszük a salátaecetbe, s óvatosan keverjük össze, nehogy a bab összetörjön. Hűtőszekrényben 2-3 óráig hűtjük. Tálaláskor a babsalátát fejessaláta-levelekre tesszük, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

Ízlés szerint készíthetjük kevés étolajjal is.

Egy finom babsaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1667 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei