Babos zölségtál pulykahússal

FőoldalZöldségesételFőfogásBabos zölségtál pulykahússal

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babos zölségtál pulykahússal hozzávalói:

Babos zölségtál pulykahússal elkészítése:

Megtisztítjuk és megmossuk a karfiolt és a babot. A karfiolt rózsáira szedjük, a babot félbevágjuk, majd mindkettőt sós vízben 10 percig főzzük. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a - nedvességet, és csíkokra vágjuk. A serpenyőben felhevített főzővajon körülbelül 4 percig sütjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk, és melegen tartjuk. A megtisztított sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A zöldhagymát megmossuk és karikákra vágjuk, majd a répával együtt megpirítjuk a hús zsiradékában. Hozzáadjuk a karfiolt és a babot, és fedő alatt 5 percig pároljuk. Végül beleforgatjuk a húst. A metélőhagymát megmossuk, szárazra rázzuk és felaprítjuk. Elkeverjük az olívaolajjal, a mandulával, sóval és borssal fűszerezzük. A keveréket a zöldségbe forgatjuk. Zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

Egy finom babos zölségtál pulykahússal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1324 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei