Babos szalonnás spagetti

FőoldalKöretFőfogásBabos szalonnás spagetti

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babos szalonnás spagetti hozzávalói:

Babos szalonnás spagetti elkészítése:

Kifejtjük a babot, sós, forró vízben 4 percig blansírozzuk, leszűrjük és lecsepegtetjük. A szalonnát 4 cm hosszú csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A megmosott paradicsomot félbevágjuk. A majoránnát leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a levelét. A csomagoláson lévő utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra főzzük a tésztát. Serpenyőben felhevített olajon ropogósra sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk, és üvegesre pároljuk a hagymát. A babot a majoránnával és a félbevágott paradicsommal 4 percig pároljuk a hagymás szalonnával. Sóval és borssal ízesítjük. A tésztát leszűrjük és lecsepegtetve a babba forgatjuk. A szétmorzsolt ricottával és a parmezánnal megszórva kínáljuk. Majd belekeverjük a parmezánt. A sajtot felolvasztjuk a mártásban. Leszűrjük és lecsepegtetjük a spagettit és a babot. A mártással összekeverve tányérokra osztjuk. Megszórjuk a maradék parmezánnal és csomborral. Így lesz az egyszerű ételből luxusfogás: vágjunk csíkokra néhány hajszálvékony szelet pármai sonkát, és közvetlenül tálalás előtt forgassuk a tésztába.

Egy finom babos szalonnás spagetti ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1976 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei