Babos savanyúkáposzta-saláta

FőoldalZöldségesételFőfogásBabos savanyúkáposzta-saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babos savanyúkáposzta-saláta hozzávalói:

Babos savanyúkáposzta-saláta elkészítése:

A szárazbabot, a főzést megelőző napon éjszakára hideg vízbe tesszük, és ázni hagyjuk. Másnap leszűrjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. A babérlevéllel együtt kissé megsózva puhára főzzük. Nem öntjük le róla a vizet, hanem a saját levében hagyjuk kihűlni. Amennyiben túl savanyúnak találnánk a káposztát, mossuk meg, öntsük le róla a vizet, kicsit ki is csavarhatjuk, majd néhány vágással aprítsuk valamivel apróbbra, hogy ne legyenek a szálai olyan hosszúak. Utána olajon kevergetve forrósítsuk meg, sózzuk meg kissé, utána szórjuk meg borssal, majd egy kevés (úgy 1 deci) vizet aláöntve, lefedve 20-25 percig puhítsuk! Néha kevergessük meg! Végül a fedőt levéve addig hagyjuk a tűzön, míg a maradék víz el nem párolog róla. Ezután megtisztítjuk a póréhagymát, és vékony karikákra vágjuk. Az olajat a citromlével (ha nem mostuk ki a káposztát, akkor egyáltalán nem kell bele) és a porcukorral simára keverjük, és a metélőhagymával fűszerezzük. Végül a póréval, a lecsöpögtetett babbal és a kihűlt káposztával, összekeverjük!

Egy finom babos savanyúkáposzta-saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2035 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei