Babos káposzta csülökkel

FőoldalFőfogásEgytálételBabos káposzta csülökkel

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babos káposzta csülökkel hozzávalói:

Babos káposzta csülökkel elkészítése:

A csülköt éles késsel megkaparjuk, megmossuk és kockára vágjuk, hideg vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk.

Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük.

Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük (a babot a levével együtt). A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzá tesszük a pirospaprikát és a paradicsomlevet. Elkeverjük (ha kell, vízzel hígítjuk), felforraljuk és a leveshez adjuk. Rövid ideig főzzük együtt, ha kell, utána sózzuk.

Finom puha, ropogós héjú félbarna kenyérrel tálalom.

Egy finom babos káposzta csülökkel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2166 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei