Babos hústál

FőoldalZöldségesételFőfogásBabos hústál

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babos hústál hozzávalói:

Babos hústál elkészítése:

A zöldbabot leöblítjük, megtisztítjuk és forró, sós vízben 10 percig főzzük. Végül leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagymát leöblítjük, megtisztítjuk, és vékony csíkokra aprítjuk. A húst vékony szeletekre vágjuk. Wokban vagy magas falú serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat. A húst állandóan kevergetve megpirítjuk, majd a wok peremére húzzuk, vagy kiszedjük. l evőkanál olajat teszünk a serpenyőbe és a sárgarépát kevergetve 5 percig pirítjuk benne, majd a wok szélére húzzuk vagy kiszedjük. A babot és a hagymát 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A levest elkeverjük a szója- és chilimártással, valamint a rizsborral Az összes megsütött hozzávalóval összekeverjük a wokban, és körülbelül 2 percig főzzük. Meglocsoljuk a szezámolajjal és rászórjuk a szezámmagot. Rizzsel tálaljuk.

Egy finom babos hústál ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1555 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei