Babos burgonya pogácsa

FőoldalHúsos ételFőfogásBabos burgonya pogácsa

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babos burgonya pogácsa hozzávalói:

Babos burgonya pogácsa elkészítése:

A babot sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. Az élesztőt elmorzsoljuk egy kevés liszttel, langyos vízzel elkeverjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk és az élesztőhöz adjuk. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a babot, az olajat, sózzuk, és langyos vizet hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát kelesztjük, majd ujjnyi vastgara nyújtjuk. A tésztából pogácsákat szúrunk ki, melyeket még egyzser meg kelesztünk, majd 180 c fokos sütőben kisütünk.

Egy finom babos burgonya pogácsa ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2085 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei