Bábel tornya

FőoldalÉdesDesszertBábel tornya

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bábel tornya hozzávalói:

Bábel tornya elkészítése:

A lisztet a margarinnal, a cukorral, a sütőporral, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Még jobb, ha előző este összeállítjuk. A tésztát 3 felé osztjuk, egy nagy cipó legyen., egy kisebb és egy még kisebb. A közepes cipóba belegyúrjuk a kakaót, a másik kettőbe pedig a reszelt citromhéjat. A cipókat külön-külön vékonyra nyújtjuk, és háromféle nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy azonos mennyiségű nagy, közepes és kicsi korongot kapjunk. A sütőbe ezeket egymás mellé fektetjük, és aranysárgára sütjük (a legkisebb korongokat tojásfehérjével megkenjük, és vágott dióval meghintjük). Végül a kihűlt korongokat gyümölcsízzel összeragasztjuk. Alulra a legnagyobb, rá a közepes, felülre pedig a legkisebb kerüljön.

Egy finom bábel tornya ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1328 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei