Aszpik borjúcsontból

FőoldalElőételAszpik borjúcsontból

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Aszpik borjúcsontból hozzávalói:

  • Aszpik borjúcsontból
  • Aszpik borjúcsontból elkészítése:

    A csontokat daraboljuk, megmossuk és annyi vízben feltesszük főzni, hogy bőven ellepje. Ha felforrt az első levét leöntjük, hideg vízzel átmossuk a csontokat és ismét feltesszük főzni. Felforrás után a habját leszedjük, hozzáadjuk a tisztított és darabolt vegyeszüldséget. Beletesszük a fűszereket, a vöröshagymát, sóval ízesítjük és lassú forralással 1-2 óráig főzzük. Leszűrjük, zsírját eltávolítjuk. A zselatint hideg vízben beáztatjuk, hozzáadjuk a leszűrt alapléhez és felforraljuk, közben kevergessük, hogy a zselatin nehogy leégjen. A tojásfehérjéhez paradicsompürét, kevés bort adunk. Habverővel jól eldolgozzuk, majd állandó keverés közben a forró alapléből hozzámerve felmelegítjük a derítést. Hozzáöntjük az alapléhez, amig felforr kevergetjük, majd lassú forralással 25-30 percig főzzük.A tojásfehérje a hő hatására kicsapódik, a zavarosságot okozó anyagokat magába zárja és az aszpik felületére emelkedik. Ezáltal kristály tisztán átlátszó lesz.A tüzről levéve, rövid ideig pihentetjük, megnedvesített ruhaszalvétán átszürjük. Kevergetni, önteni mem szabad, mert megtörik, zavaros lesz. Lehűtjük, majd hűtőben dermesztjük.

    Egy finom aszpik borjúcsontból ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2995 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei