Asári töltött sertésdagadó

FőoldalHúsos ételFőfogásAsári töltött sertésdagadó

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Asári töltött sertésdagadó hozzávalói:

Asári töltött sertésdagadó elkészítése:

A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthetô legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket és jól kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót. Az anyagokat együtt lepirítjuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és a finomra megvágott zöldpetrezselymet. Az így elkészített töltelékkel a dagadót betöltjük, hústűvel betűzzük és a húst megsózzuk. Sütőtepsibe téve forró zsírral leöntjük és kevés vizet aláöntve, állandóan locsolgatva megsütjük. Zsírjából pecsenyelevet készítünk, amelyet víz helyett száraz fehérborral öntünk fel és jól kiforraljuk. Paradicsomos rizzsel vagy hagymás tört burgonyával tálaljuk.

Egy finom asári töltött sertésdagadó ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1751 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei