argabéles

FőoldalÉdesDesszertargabéles

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

argabéles hozzávalói:

argabéles elkészítése:

Egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk a réteslapok felével úgy, hogy a lapokat egyenként kevés olvasztott vajjal megkenjük. A cérnametéltet forrásban lévő sós vízben megfőzzük, meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk. Közben a tehéntúrót áttörjük. A tejfölt összekeverjük a tojások sárgáival, a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és 6 dkg olvasztott, de már nem forró vajjal. Ezután belekeverjük a túrót és a keményre felvert tojásfehérjét. Végül beleforgatjuk a főtt tésztát, és az egészet belesimítjuk a réteslappal bélelt tepsibe. Elegyengetjük a tetejét, majd befedjük a megmaradt réteslappal, és bekenjük az olvasztott vajjal. Előmelegített, forró sütőbe tolva pirosra sütjük a tetejét. Kockákra vágva, nagyon kevés porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.

Egy finom argabéles ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1007 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei