Aranygaluska borsodóval

FőoldalÉdesDesszertAranygaluska borsodóval

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Aranygaluska borsodóval hozzávalói:

Aranygaluska borsodóval elkészítése:

A galuska készítése: Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral megkelesztjük. A három tojás sárgáját a 10 dkg vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, egy csipetnyi sót, és annyi tejjel engedjük fel, hogy könnyedén fel tudjuk verni. Ha a tészta hólyagos és a kanáltól elválik, fél óráig meleg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, soronként kuglófformába rakjuk. Vajjal locsoljuk, és darált mandulával szórjuk. Mazsolát is adhatunk hozzá. Ha az edény félig megtelt, meleg helyen pihentetjük, míg a tészta a formát teljesen kitölti. Ezután forró sütőben megsütjük. Borsodóval tálaljuk. A sodó készítése: A bort és a vizet a vaníliával, fahéjjal és a citrom héjával felforraljuk. A három tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Folytonos keverés mellett a borhoz adjuk és sűrítjük, de nem forraljuk fel. A három tojás felvert habját is még langyosan könnyedén hozzákeverjük. Ezután kihűtjük és tálaljuk. Jó tanács: Gusztusosabb, ha tépkedjük a kész tésztát kisebb darabokra, mintha szabályosan vágnánk.

Egy finom aranygaluska borsodóval ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1226 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei