Angolna tejszínes gombamártásban

FőoldalHúsos ételFőfogásAngolna tejszínes gombamártásban

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Angolna tejszínes gombamártásban hozzávalói:

Angolna tejszínes gombamártásban elkészítése:

Az angolnát tisztítjuk és öt-hat centis darabokra vágjuk, sózzuk.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a haldarabokat. Fehérbort, kevés vizet öntünk alá és egy darab vöröshagymát adunk hozzá. Lefedve, közepes hőmérsékleten megpároljuk.

Közben a gombát megtísztítjuk, szeleteljük és kevés vajon megpároljuk. Őrölt borssal, apróra vagdalt petrezselyem zölddel fűszerezzük.

Liszt szórással sűrítjük, majd hozzáöntjük a hal párolólevét. Végül tejszínnel dúsítjuk, sóval utánaízesítünk.

Tálaláskor a halat bevonjuk a mártással, és külön párolt rizs köretet adunk hozzá.

Egy finom angolna tejszínes gombamártásban ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1462 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei