Angolna Mornay módra

FőoldalHúsos ételFőfogásAngolna Mornay módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Angolna Mornay módra hozzávalói:

Angolna Mornay módra elkészítése:

A megtisztított angolnát szeleteljük, sózzuk.

Tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük az előkészített angolna szeleteket. Fehérbort öntünk rá, egészborssal, vöröshagyma szelettel fűszerezzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten megpároljuk.

Közben világos vajas rántást készítünk, felöntjük forrásban lévő tejjel. Lassú forralással kiforraljuk, szerecsendióval fűszerezzük és tejszínben elkevert tojások sárgájával dúsítjuk. Végül a reszelt sajt felét is belekeverjük.

A párolt halszeleteket tálra helyezzük, a tál szélét tojásos burgonyapürével díszítjük /habzsákból formázva/. A mártással bevonjuk a szeleteket, tetejére reszelt sajtot szórunk és sütőben aranysárgára pirítjuk.

Egy finom angolna mornay módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1471 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei