Angolna Molnárné módra

FőoldalHúsos ételFőfogásAngolna Molnárné módra

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Angolna Molnárné módra hozzávalói:

Angolna Molnárné módra elkészítése:

Az angolnát megtisztítjuk, ferdén felszeleteljük. Sózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró étolajban piros-ropogósra sütjük.

Vajat addig melegítünk amíg a víztartalma elpárolog és világos barna árnyalatot kap. Ekkor a tűzről levéve citromlevet öntünk bele, vigyázva, hogy a felcsapódó gőz a kezünket ne égesse meg.

A megsütött angolna szeleteket előmelegített tálra helyezzük, megszórjuk apróra vagdalt petrezselyem zölddel és ráöntjük a forró citromos barna vajat.

Petrezselymes vajas burgonyával körítjük.

Egy finom angolna molnárné módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1706 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei