Andalúz rizssaláta

FőoldalZöldségesételFőfogásAndalúz rizssaláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Andalúz rizssaláta hozzávalói:

Andalúz rizssaláta elkészítése:

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, folyó vízzel jól leöblítjük, majd kihűtjük. A paradicsomot héjától megtisztítjuk, magját eltávolítjuk, húsát negyedekbe vágjuk. A zöldpaprikát vékony metéltre vágjuk, majd a paradicsommal együtt a rizshez keverjük. Ecetes-olajos öntetet készítünk, melyet zúzott fokhagymával és finomra vágott vöröshagymával ízesítünk, majd a rizsre öntjük. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük.

Tálaláskor a salátát meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Zöld és fekete olajbogyókkal díszítjük.

Egy finom andalúz rizssaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1920 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei