Ananászos sonka

FőoldalHúsos ételFőfogásAnanászos sonka

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Ananászos sonka hozzávalói:

  • só, késhegynyi bors
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 doboz ananászbefőtt
  • 50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka
  • Ananászos sonka
  • Ananászos sonka elkészítése:

    A kötözött sonkáról leszedjük a köteléket, felszeleteljük, a szeleteket tepsiben egymás mellé rakjuk. A lisztet és a tejszínt simára keverjük, majd egy serpenyőbe töltjük. Hozzáteszünk 1 dl ananászlevet, megfűszerezzük, és kevergetve felforraljuk. Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük a tormát, beletesszük az ananászdarabokat, összekeverjük. A szószt rákenjük a sonkaszeletekre, majd az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirosodni nem kezd.

    Ananászos sonka tippek:

    Igazán stílusos találási módszer ha az ételt az ananászba rakva szolgáljuk fel!

    Egy finom ananászos sonka ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2137 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei