Ananászos csirkeegytál

FőoldalFőfogásEgytálételAnanászos csirkeegytál

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Ananászos csirkeegytál hozzávalói:

Ananászos csirkeegytál elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk és feldaraboljuk. Minden darabot mindkét oldalán megsózzuk és néhány percig állni, hagyjuk. Közben a rizst szűrőkanálba tesszük, és váltott vízben néhányszor átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Nagy, lapos tűzálló tálat vagy egy tepsit vajjal kikenünk és szétterítjük benne a rizst. Rászórjuk a vegetát, majd ráöntjük az ananászbefőtt leszűrt levét és a tejszínt. Sorban, egymás mellé ráfektetjük a besózott csirkedarabokat. Rászórjuk a borsot és a gyömbérport meg a kókuszreszelék felét, az ananászszeletekkel, pedig beborítjuk. A vajat rátördeljük és rálocsoljuk a fehérbort. A tálat nagyon szorosan lefedjük alufóliával és előmelegített, forró sütőbe tolva 60 percig közepes lángon sütjük. A sütés végén levesszük az alufóliát, és pirosra pirítjuk a gyümölcs tetejét. Még tűzforrón rászórjuk a maradék kókuszreszeléket. (A rizs alatt semmi lének sem szabad lennie, ha mégis maradna, akkor még pár percig pároljuk.)

Egy finom ananászos csirkeegytál ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1369 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei