Amurszeletek firenzei módra

FőoldalHúsos ételFőfogásAmurszeletek firenzei módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Amurszeletek firenzei módra hozzávalói:

  • 5 ml fokhagyma olaj
  • 20 g
  • 25 dkg vaj
  • 5 g őrölt bors
  • 25 dkg trappista sajt
  • 5 db tojás
  • 50 dkg paraj
  • 1,5 kg amur

Amurszeletek firenzei módra elkészítése:

A halat tisztítjuk, filézzük, beírdaljuk, szeleteljük és sózzuk. Közben friss parajlevelet sós vízben leforrázunk, leszűrjük.

Az előkészített halszeleteket vajban megsütjük, egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. A parajleveleket egyenletesen elosztjuk a szeleteken, sózzuk és őrölt borssal fűszerezzük. Pár csepp fokhama olajat locsolunk a tetejére.

Körülrakjuk főtt tojás szeletekkel és, reszelt sajttal megszórjuk. Vajdarabkákat csípkedünk a tetejére, sütőben aranysárgára pirítjuk.

Forrón, vajas-petrezselymes burgonya körettel tálaljuk.

Egy finom amurszeletek firenzei módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1453 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei