Amurpaprikás bográcsban

FőoldalHúsos ételFőfogásAmurpaprikás bográcsban

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Amurpaprikás bográcsban hozzávalói:

Amurpaprikás bográcsban elkészítése:

Az amurt megtisztítjuk, belsőrészeit eltávolítjuk. Fejét levágjuk, kopoltyúját és a keserűfogát eltávolítjuk. A törzsét patkó alakú szeletekre daraboljuk és sózzuk.

A bogrács aljára tesszük az előkészített fejet, erre egy sor szeletelt vöröshagymát, szeletelt paprikát és paradicsomot, majd halszeleteket teszünk. Rétegezés közben sózzuk és fűszerpaprikával megszórjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje az anyagokat. Tetejére izlés szerint, kevés cseresznyepaprikát is morzsolhatunk.

Parázs fölött, lassú forralással körülbelül egy óráig forraljuk. Főzés közben ne kevergessük csak a bográcsot mozgassuk!

Egy finom amurpaprikás bográcsban ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2801 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei