Amurleves

FőoldalHúsos ételFőfogásAmurleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Amurleves hozzávalói:

Amurleves elkészítése:

A halat tisztítjuk, filézzük, vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk és későbbi felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.

A csontokból fűszerekkel alaplevet készítünk, sóval ízesítjük.

Közben a vegyes zöldséget tisztítjuk, metéltre vágjuk és kevés olajban megpároljuk. Párolás közben az elpárolgó folyadékot vízzel pótóljuk. Sóval ízesítjük, majd ha megpuhult a zöldség, liszttel megszórjuk, felöntjük a leszűrt alaplével.

Lassú forralással kiforraljuk, utána ízesítünk, hozzáadjuk az előkészített halhúst. Tálalás előtt tejföllel dúsítjuk és pár csepp citromlével pikánssá tesszük.

Egy finom amurleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1442 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei