Amur agyagban sütve

FőoldalHúsos ételFőfogásAmur agyagban sütve

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Amur agyagban sütve hozzávalói:

  • 2 db zöldpaprika
  • 30 g
  • 2 kg képlékeny agyag
  • 5 g őrölt bors
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1,5 kg amur

Amur agyagban sütve elkészítése:

A halat úgy készítjük elő, hogy csak a zsigereit és a kopoltyúját távolítjuk el.

Hasüregét szárazra töröljük, sózzuk, szalonna szeleteket és megmosott zöldpaprikát teszünk bele.

A halat legalább kétujjnyi vastagon befedjük az agyaggal.

Parázst készítünk és beletesszük az előkészített halat. Megközelítőleg fél óráig sütjük, majd megfordítjuk. További húsz percig hagyjuk a parázsban, amikor az agyag vörösesre égett, kivesszük.

Az agyagot leütjük a halról, ami a pikkelyeket is lehozza.

Ha szükséges sózzuk és azonnal fogyaszthatjuk.

Egy finom amur agyagban sütve ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1759 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei