Almás húsos szalonna

FőoldalHúsos ételFőfogásAlmás húsos szalonna

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almás húsos szalonna hozzávalói:

Almás húsos szalonna elkészítése:

Szárítsuk le a hússzeleteket papírtörlővel és borsozzuk meg. Melegítsük fel jól a serpenyőt (ha húst használunk, kevés zsiradékkal). Pirítsuk a szeletek mindkét oldalát 1-1 percig, majd a tüzet visszafogva - rendszeres forgatás mellett - süssük a húst, míg ropogós, aranybarna nem lesz, majd a serpenyőből kivéve sózzuk meg. Öntsük le a serpenyőben lévő zsiradék javát, tegyük bele a vékony szeletekre felkarikázott hagymát, valamint a magházától megszabadított, s nem túl vékony gerezdekre vágott almát. Pároljuk puhára. Ízesítsük kakukkfűvel, sóval, borssal és a végén rétegezzük rá a hússzeleteket. (Egészen barna rozskenyérrel tálaljuk.) E fogás szalonnás változata sütőben is elkészíthető. A szalonnát ilyenkor rácsra teszik, s azt a hideg sütőbe helyezik. Az almát és a hagymát egy tűzálló tálban vagy tepsiben a szalonna alá tolják. 200 fokon sütik, míg a szalonna mindkét oldala szép barna nem lesz (ehhez időnként meg kell fordítani!). Egy a szalonna alá helyezett fóliatálcával szabályozható, hogy mennyi zsír csorogjon az almára és a hagymára.

Egy finom almás húsos szalonna ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2317 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei