Almás béles

FőoldalÉdesDesszertAlmás béles

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almás béles hozzávalói:

Almás béles elkészítése:

A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tészta egyik felét egy közepes tepsibe nyomkodjuk, megszórjuk vékonyan búzadarával és ráterítjük az almás tölteléket, majd a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük. Lehet túróval is megtölteni.

Egy finom almás béles ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2845 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei