Almapuffancs

FőoldalÉdesDesszertAlmapuffancs

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almapuffancs hozzávalói:

Almapuffancs elkészítése:

A tojásokat habosra verjük a cukorral és a tejjel, apránként hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, majd beletesszük a megmosott, kicsumázott és megreszelt héjas almát. Ezután beledolgozzuk a citromlevet és a sütőport is. A tésztának galuskamassza sűrűségűnek kell lennie. Az almás masszát teáskanállal beleszaggatjuk a forró olajba, és ropogósra megsütjük. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, mert jócskán megnő a puffancsok térfogata. Az olajból leszűrve itatóspapírra vagy papírtörülközőre tesszük, hogy az a fölösleges olajt beszívja. A tányérján ki-ki lelocsolja a narancsszörppel. Nagyon egyszerűen készíthető.

Egy finom almapuffancs ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2409 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei