Almadarabkák alma nélkül

FőoldalDesszertÉdesAlmadarabkák alma nélkül

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almadarabkák alma nélkül hozzávalói:

Almadarabkák alma nélkül elkészítése:

(A tésztagömbök sütéséhez egy - a tarkedli sütőhöz hasonló - speciális sütőformára van szükség, amelyben félgömbalakú mélyedések vannak.) A hozzávalókból keverjünk tésztát, s azt hagyjuk fél órát pihenni. A felmelegített sütőformát kenjük ki az olajjal, s minden mélyedést töltsünk meg 2/3-áig tésztával. Addig süssük, amíg a tésztának kívül már kérge lesz, de a közepe még folyós. Ekkor fordítsuk meg a félgömböket, hogy az így alulra kerülő folyós tésztából megsülhessen a gömb másik fele is. (Ennek az a technikája, hogy a villát belülről kifelé - a folyós részen át - szúrojuk a kéregbe, s úgy mozdítouk meg a tésztát.) A megsült gömböket még langyosan tálaljuk, a tunkoláshoz való porcukorral és lekvárral.

Egy finom almadarabkák alma nélkül ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2222 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei