Alma pongyolában

FőoldalTésztaételFőfogásAlma pongyolában

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Alma pongyolában hozzávalói:

Alma pongyolában elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kifúrjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeletelt almát kristálycukorral meghintjük, 10 percig pihentetjük. A 3 tojás sárgájából a tejjel, a rummal és a liszttel a rendes palacsintatészánál valamivel sűrűbb tésztát keverünk, amelyhez lazán hozzákeverjük a 3 tojás fehérjéből vert kemény habot. Az almaszeleteket egyenként beleforgatjuk a tésztába, majd forró zsírban pirosra kisütjük.

Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Egy finom alma pongyolában ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2509 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei