Alma mézkéregben

FőoldalDesszertÉdesAlma mézkéregben

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Alma mézkéregben hozzávalói:

  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 dl zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál darált dió
  • 0.5 dl méz
  • 0.5 dl vágott datolya
  • 8 db alma
  • 1 dl olvasztott vaj
  • 2 dl méz

Alma mézkéregben elkészítése:

Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma felső harmadát hámozzuk meg. Tegyük őket egy megfelelő méretű (kb. 25x15x5 cm-es) tűzálló tálba. A datolyás tölteléket töltsük a magházak helyére, majd a maradék vajat és a mézet kanalazzuk az almákra. 200° C-os sütőben süssük őket kb. 30 percig (vagy amíg meg nem puhulnak - ezt a beléjük szúrt vékony késsel vagy tűvel ellenőrizhetjük). A sütés során 8-10 percenként öntözgessük az almákat a tál alján összegyűlt olvadt mézzel. Forrón tálaljuk.

Egy finom alma mézkéregben ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2410 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei